Monday , July 15 2024

Biserica Evanghelica Fortificata

Ce biserica evanghelica fortificata pot vizita in Transilvania?

In cazul in care v-ati intrebat ce biserica evanghelica fortificata poate fi vizitata in Transilvania, avem vesti grozave. Exista foarte multe optiuni in ceea ce priveste bisericile fortificate evanghelice in aceasta regiune a tarii.

Acest articol va prezinta pe scurt informatii despre o mica parte dintre aceste biserici. Spunem o mica parte deoarece exista foarte multe optiuni. Vom vedea insa care este cea mai cunoscuta dintre aceste biserici dar si ce optiuni interesante aveti la dispozitie.

Cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata din Ardeal

Asadar, daca vreti sa vizitati biserica evanghelica fortificata care se bucura de cea mai mare popularitate, mergeti la Prejmer. Biserica fortificata Prejmer este fara doar si poate, cea mai populara si cea mai cunoscuta din Romania.

Biserica Evanghelica FortificataEste vizitata in fiecare an de zeci de mii de turisti atat din tara cat si din strainatate. Nici nu se putea altfel din moment ce este printre cele mai cunoscute biserici evanghelice fortificate din estul continentului.

Biserica fortificata Prejmer a fost construita datorita Cavalerilor Teutoni. Acestia au pus bazele construirii bisericii in anul 1218. Biserica face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO inca din anul 1999.

Comparativ cu toate celelalte biserici fortificate din tara, este singura cu trei stele primite in faimosul Ghid Verde Michelin. Nu exista destinatie turistica sau obiectiv turistic care sa aiba acest privilegiu. Deci, acesta este un real motiv de mandrie pentru locuitorii comunei Prejmer, aflata la doar 15 kilometri departare de Brasov.

Alte optiuni pentru vizitarea bisericilor fortificate

Nu doar la Prejmer exista o biserica evanghelica fortificata. Exista tot in judetul Brasov o astfel de biserica in satul Viscri. Desi biserica a fost construita acum foarte mult timp, in secolul al XIII-lea, a devenit recent foarte populara.

De cand printul Charles si-a cumparat casa in acest sat, popularitatea bisericii a crescut enorm. In plus, mai trebuie mentionat faptul ca biserica fortificata evanghelica de la Viscri este inclusa in Patrimoniul UNESCO. Este si acum foarte bine conservata si poate fi vizitata de catre turisti.

O alta optiune interesanta este reprezentata de biserica in stil gotic de la Richis. Aceasta a fost construita in stadii succesive, insa bazele i-au fost puse in secolul al XIV-lea. Corpul bisericii are in componenta trei naosuri separate de doi piloni masivi, dar si o portiune cu creneluri.

De retinut

Fortificarea bisericii a avut loc in secolul al XVI-lea, iar de atunci a ramas asa. Aici pot fi admirate doua mari pietre de mormant dar si picturi murale. Biserica iese in evidenta in comparatie cu alte biserici datorita stalpilor dar si coloanelor cu capiteluri care sprijina boltele. Si pietrele de temelie decorate cu masti ies in evidenta.

In judetul Mures se afla si biserica fortificata Saschiz, care este de asemenea foarte cunoscuta pe teritoriul tarii noastre. Aceasta biserica a fost construita in onoarea Regelui Stefan I al Ungarei. Biserica poarta hramul acestuia chiar si in clipa de fata.

De mentionat este faptul ca aceasta biserica este construita in stil gotic si face parte din Patrimoniul UNESCO. Chiar si Printul Charles a vizitat biserica, desi este cunoscut faptul ca detine o casa in satul Viscri (Brasov). Acolo exista de asemenea o biserica fortificata.

Acestea sunt asadar optiuni interesante care merita luate in calcul cand vine vorba despre vizitarea unei biserici fortificate in Romania. Din fericire, in Transilvania exista multe optiuni in aceasta privinta.

Citeste si...

Complex Turistic Rasnov

Complex Turistic Rasnov

Cine isi petrece vacanta intr-un complex turistic Rasnov? Pentru foarte multe persoane, vacanta intr-un complex …

Cazare Rasnov

Cazare Rasnov

Avantaje Cazare Rasnov la hotel Serviciile de Cazare Rasnov puse la dispozitia oaspetilor sunt excelente. …

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti Un penthouse Bucuresti poate fi o alegere foarte buna. Veti vedea ca o …