Monday , July 15 2024

Instalatii Electrice Rezidentiale

De ce merita sa optam pentru instalatii electrice rezidentiale cu becuri LED?

Atunci cand vine vorba despre becurile de acasa, expertii in instalatii electrice rezidentiale recomanda becurile LED. LED-urile au luat amploare pe piata de iluminat conventional dintr-o varietate de motive.

In cele ce urmeaza vom discuta putin despre aceste becuri LED, si veti intelege de ce se bucura de o popularitate atat de mare. Veti intelege de ce merita sa renuntati la becurile vechi cu incandescenta sau halogene, pentru a alege aceste becuri deosebit de eficiente.

Avantajele unei instalatii electrice rezidentiale cu becuri LED

Asadar, pe masura ce pretul de achizitie al lampilor si al corpurilor de iluminat continua sa scada, tot mai multi proprietari de locuinte opteaza pentru instalarea becurilor LED.

Instalatii Electrice Rezidentiale cu LED ofera o serie de avantaje uimitoare, iar unele sunt enumerate in continuarea acestui articol:

1. Eficienta energetica

Luminile cu LED-uri folosesc cu aproximativ 50% mai putina energie electrica decat optiunile traditionale cu incandescenta, fluorescenta si halogen. Acesta este un avantaj deosebit de important, dat fiind faptul ca uce la economii substantiale ale costurilor de energie, in special pentru spatiile cu lumini care sunt aprinse pentru perioade indelungate.

De asemenea, LED-urile vizeaza lumina intr-o directie specifica, spre deosebire de becurile conventionale, care emit lumina si caldura in toate directiile.

Acest lucru se datoreaza faptului ca LED-urile sunt montate pe o suprafata plana, astfel ca emit lumina mai degraba emisferic decat sferic. Aceasta capacitate de iluminare directionala reduce pierderea de lumina si energie.

2. Durata de viata prelungita

Spre deosebire de iluminatul incandescent, LED-urile nu se ard, ci doar se estompeaza in timp. LED-urile de calitate au o durata de viata estimata de 30.000–50.000 de ore sau chiar mai mult, in functie de calitatea lampii sau a corpului de iluminat.

Instalatii Electrice RezidentialeUn bec incandescent tipic dureaza doar aproximativ 1.000 de ore, in timp ce un bec fluorescent compact comparabil dureaza intre 8.000 si 10.000 de ore.

Cu o durata de viata mai lunga, LED-urile pot reduce costurile cu forta de munca pentru inlocuirea becurilor in situatii comerciale, realizand un sistem de iluminat cu intretinere mai redusa.

3. Functionare la temperatura rece

LED-urile iubesc frigul spre deosebire de lampile fluorescente. La temperaturi scazute, este necesara o tensiune mai mare pentru a porni lampile fluorescente, iar fluxul luminos (puterea sau intensitatea luminii percepute) este scazut.

In schimb, performanta LED-urilor creste pe masura ce temperaturile de functionare scad. Acest lucru face LED-urile o potrivire naturala pentru vitrine frigorifice, congelatoare si spatii de depozitare la rece, dar si pentru aplicatiile in aer liber, cum ar fi parcarea, perimetrul cladirii si semnalizarea.

4. Fara emisii IR sau UV

Mai putin de 10% din puterea folosita de lampile cu incandescenta este de fapt convertita in lumina vizibila.

Cea mai mare parte a puterii este convertita in infrarosu (IR) sau caldura radiata. Caldura excesiva si radiatiile ultraviolete (UV) prezinta un pericol de arsuri pentru oameni si materiale. LED-urile nu emit practic IR sau UV.

Progresele rapide ale tehnologiilor de iluminat cu LED-uri, cu mai multe imbunatatiri la orizont, au avut ca rezultat reducerea costurilor si cresterea fiabilitatii LED-urilor.

Si, desi poate fi tentant sa presupunem ca LED-urile sunt alegerea potrivita pentru toate aplicatiile din cauza eficientei lor energetice, selectia ar trebui sa se bazeze pe o combinatie de factori, inclusiv calitatea si distributia luminii, gradabilitatea si durata de viata estimata.

Asadar, acestea sunt patru motive intemeiate datorita carora, expertii in instalatii electrice rezidentiale, recomanda iluminatul LED. Acestea sunt potrivite pentru absolut toate cladirile rezidentiale.

Citeste si...

Termopan Brasov

Termopan Brasov

Care sunt cele mai importante avantaje ale unui geam termopan Brasov? Geamurile termopan Brasov au …

Geamuri Termopan Brasov

Geamuri Termopan Brasov

Merita sa aleg geamuri termopan Brasov ? Multi proprietari de case si apartamente se intreaba …

Mobila Dormitor Brasov

Mobila Dormitor Brasov

Este util un set de mobila dormitor Brasov? A alege mobila dormitor Brasov vi se …