Avantajele ingrasamantului cu dolomita naturala
Dolomita este un ingrasamant foarte des folosit in agricultura. Acest ingrasamant are numeroase efecte pozitive asupra plantelor. Veti constata ca dolomita reprezinta o solutie 100% naturala pentru cresterea productivitatii. Foarte multe culturi din tara noastra se bucura deja de acest ingrasamant. Culturile care reactioneaza foarte bine la dolomita naturala sunt cele de vita de vie, pomi fructiferi si de cartof.
Lucruri pe care sa le stiti despre dolomita naturala
Dolomitul va oferi plantelor voastre cantitatea de calciu, dar si de magneziu necesara pentru cresterea cat mai armonioasa a acestora. Veti vedea ca aceste elemente vor avea numeorase efecte pozitive. Ele vor oferi plantelor o rezistenta sporita la cadere, dar si la frangere.
De asemenea, trebuie sa mai stiti ca dolomita naturala nu exercita niste efecte fitotoxice. Folosind acest produs, veti vedea ca plantele nu vor avea de suferit.
Lipsa calciului din sol are niste efecte negative asupra plantelor. Acestea vor intampina dificultati in procesul de absorbtie al ionilor fosforici dar si nitratilor. Dolomitul va putea fi folosit si pentru imbogatirea solului cu magneziu. Daca solul este prea acid, aplicarea de dolomit este foarte indicata, pentru ca acesta va schimba Ph-ul solului.
Avantaje importante aduse de utilizarea dolomitului
Dolomitul va putea fi folosit cu succes chiar si in cazul culturilor mai sensibile cum ar fi inul, telina sau cartoful. Multi cercetatori sunt de parere ca acest ingrasamant este benefic pomilor. Marul se va comporta foarte bine daca veti aplica acest ingrasamant.
Veti constata ca pastrarea fructelor va fi extinsa si va veti putea bucura si de o coacere mai buna a acestora. Un alt aspect important al folosirii dolomitei este ca nu vor mai aparea pete punctiforme pe mere. De asemenea, nu vor mai aparea nici pete de culoare maronie pe acestea. Tinand cont de aceste avantaje, puteti lua in calcul aplicarea dolomitei naturale.