Saturday , May 18 2024

Dusumea din Lemn Vechi

Ce avantaje si dezavantaje pot avea daca aleg dusumea din lemn vechi?

Pentru proprietarii de locuinte care cauta pardoseala perfecta, o solutie poate consta in dusumea din lemn vechi. Chiar daca pentru unii pare o idee nu tocmai la moda pentru ca ar prefera parchetul, dusumeaua nu este de neglijat.

Facand o comparatie intre dusumea si parchet sau alte tipuri de pardoseala pentru o locuinta, veti intelege perfect. Mai exact, veti intelege cat de multe avantaje va poate oferi achizitia dusumelei. Chiar daca pot exista si mici dezavantaje, numarul avantajelor este net superior. Si, pana la urma de ce sa nu recunoastem ca si parchetul are dezavantaje, si podeaua din lemn de esenta tare are avantaje. Orice lucru sau obiect are atat avantaje cat si dezavantaje.

Si pentru ca am adus in discutie acest aspect, vom discuta in randurile care urmeaza atat despre avantajele cat si despre dezavantajele dusumelei din lemn vechi. Cititi cu atentie pana la final articolul pentru a stabili daca vi se potriveste dusumeaua sau nu.

Avantaje dusumea din lemn vechi

Lemnul recuperat poate fi mai scump decat lemnul virgin din cauza procesului pe care il sufera. Un producator sorteaza si pregateste lemnul vecho, astfel incat sa fie sigur pentru uzul consumatorilor. Si, de multe ori este nevoie sa smulga cuie sau sa faca de munca suplimentara fata de utilizarea lemnului nou.

Dusumea din Lemn VechiDaca aveti experienta in manipularea lemnului, puteti reduce acest cost in unele cazuri prin construirea personala a dusumelei. Mai simplu insa este sa achizitionati dusumea din lemn vechi de la un comerciant de incredere. Acesta ofera dusumea din lemn vechi care a fost foarte bine prelucrat si tratat pentru a obtine un produs finit perfect.

Din punct de vedere ecologic merita de asemenea achizitionata dusumeaua din lemn vechi. Cumparand cu totii acest tip de dusumea va duce reducerea defrisarilor. Daca este recoltat in mod responsabil, lemnul recuperat este o resursa regenerabila care reduce deseurile din depozitul de deseuri.

Se reduce si utilizarea pericolelor pentru mediu pentru fabricarea de produse noi. De exemplu, este mai bine pentru pamant sa se instaleze o pardoseala din lemn vechi, decat sa instaleze covoare pe baza de petrol sau linoleum.

Din punct de vedere economic de asemenea, dusumeaua din lemn vechi poate fi o solutie deosebit de utila. Este mai putin costisitoare in comparatie cu dusumeaua din lemn nou de esenta tare. Este mai ieftina si in comparatie cu parchetul laminat.

Si in ceea ce priveste partea estetica, acest tip de pardoseala merita ales. Iese in evidenta deoarece se integreaza perfect in decorurile cu tema antica. Se poate folosi intr-o incapere decorata in stil rustic sau vintage.

Dezavantajele dusumelei din lemn vechi

Companiile pot trata cheresteaua cu substante chimice si vopsea, care pot contine compusi organici volatili, adezivi, conservanti, insecticide sau plumb. Daca va aprovizionati singur cu lemn recuperat, testati cheresteaua pentru a vedea daca are in componenta toxine.

De asemenea, afland despre viata trecuta a lemnului, este posibil sa puteti aduna informatii despre orice tratamente la care a fost supus. Daca achizitionati insa direct produsul finit (dusumea din lemn vechi) scapati de grija toxinelor.

Daca achizitionati lemn vechi pentru a va face pe cont propriu dusumeaua exista pericole ascunse precum cuiee sau alte materii organice. De aceea, nu merita sa faceti acest lucru. Daca va place dusumeaua din lemn vechi, cumparati de la un producator de incredere produsul finit. Veti scapa de orice grija.

Citeste si...

Firma De Asfaltare

Firma De Asfaltare

Cum ma poate ajuta o firma de asfaltare? Serviciile efectuate de catre o firma de …

Deratizare Zalau

Deratizare Zalau

Este nevoie de deratizare Zalau pentrau eliminarea rozatoarelor? Rozatoarele precum soarecii si sobolanii pot provoca …

Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov

Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov

Ar trebui sa aleg serviciile de amenajari reamenajari si renovari Brasov? Daca doriti sa va …