Sunday , January 29 2023

Proiectare Instalatii

Cine are nevoie de servicii de proiectare instalatii sanitare?

Primul lucru la care trebuie sa va ganditi cand vreti sa efectuati instalatiile sanitare, este reprezentat de serviciile de proiectare instalatii sanitare.

De exemplu, in cazul in care va construiti o locuinta noua, in acelasi timp cu planurile arhitecturale trebuie efectuata si proiectarea instalatiei sanitare.

Exista mai multi factori care necesita atentie atunci cand discutati cu un arhitect in ceea ce priveste realizarea proiectarii. In continuare va sunt enumerati:

  • Suprafata pe care va fi intinsa instalatia sanitara.
  • Estimarea numarului de persoane care pot folosi instalatiile sanitare in acelasi timp.
  • PH-ul si duritatea apei potabile care alimenteaza locuinta, si a apei menajere daca este cazul.
  • Temperatura apei daca este vorba despre o instalatie de apa calda.
  • Presiunea apei la intrarea in instalatia sanitara.

Proiectare instalatii sanitare

Este deosebit de important de mentionat inca de la inceput faptul ca se poate face proiectare instalatii sanitare pentru diverse instalatii. Acest lucru este firesc din moment ce instalatiile sanitare sunt de mai multe feluri.

Totul depinde intr-o foarte mare masura de scopul pe care instalatiile il au de indeplinit dar si de locul in care sunt amplasate acestea.

Proiectarea instalatiilor sanitare in functie de amplasament

De mentionat este faptul ca o proiectare instalatii sanitare in functie de amplasament exista pentru interior sau exterior. Pentru interior se face o proiectare a instalatiilor interioare. Acestea cuprind conductele de apa calda si conductele de apa rece care sunt trase prin pereti.

Proiectare InstalatiiIn ceea ce priveste aceste conducte, rolul lor este de a conecta reteaua externa de apa la echipamentele chiuvete sau echipamente tehnice, cazi si toalete. Tot cand vine vorba despre proiectarea instalatiilor sanitare de interior trebuie tinut cont si de conductele de canalizare.

Pentru instalatiile exterioare se face o proiectare separata. Aceasta cuprinde amplasamentul conductelor folosite cu scopul de a transporta apa catre locuinta dar si reziduurile menajere spre reteaua de canalizare.

In lipsa unei retele de canalizare trebuie luata in calcul instalarea unei fose septice. Aceasta va fi amplasata intr-o zona retrasa din curte. Cu toate acestea, zona trebuie sa fie accesibila astfel incat sa permita accesul vidanjei. Periodic sunt necesare serviciile de vidanjare (cand se umple fosa septica).

Proiectarea instalatiilor sanitare in functie de utilitate

Aici trebuie mentionat ca se face proiectare pentru instalatia de apa calda, apa rece si canalizare. Instalatia de apa calda cuprinde conductele ce alimenteaza cu apa locuinta. Aici sunt incluse si echipamentele de termoficare sau de incalzire a apei.

Conductele unei asemenea instalatii trebuie sa aiba rezistenta mare la corodare si la actiunea apei dure. Nu trebuie sa rugineasca. Este de asemenea important sa reziste la presiuni ridicate pentru a oferi un debit suficient pentru intreaga locuinta.

Referitor la instalatia de apa calda, aceasta este bazata pe conducte care trebuie sa reziste la temperaturi inalte. Toate celelalte elemente (fitinguri si accesorii) vor indeplini aceleasi standarde precum la instalatia de apa rece.

Pentru instalatia de canalizare trebuie sa cunoasteti cateva detalii foarte importante. Trebuie sa cunoasteti in primul rand debitul maxim de apa menajera din baie si bucatarie. Este foarte important sa nu neglijati materialele de calitate. Alegeti conductele care sunt fabricate din materiale rezistente la scurgere. Alegeti aceste materiale pentru a preveni aparitia unui accident.

Asadar, acestea sunt informatii pe care trebuie sa le cunoasteti referitor la proiectarea instalatiilor sanitare pentru acasa.

Citeste si...

Tiny House

Tiny House

Ce este conceptul Tiny House? Multe persoane au vazut asa numitele Tiny House si in …

Dusumea din Lemn Vechi

Dusumea din Lemn Vechi

Ce avantaje si dezavantaje pot avea daca aleg dusumea din lemn vechi? Pentru proprietarii de …

Termopane Covasna

Termopane Covasna

Ce trebuie sa stim cand cumparam usi si ferestre termopane Covasna? La prima vedere, alegerea …